Magische krachten of inspirerende krentenbollen

Zo’n leuke opdracht komt niet vaak voorbij. Maar toch! Afgelopen september hing het in de lucht; tussen de wolken om maar in het thema te blijven. Er stond een bijzondere expositie op de planning en mij is gevraagd om een aantal flyers te maken om de kunstenaars gezicht te geven.
Met de aangeleverde content heb ik eerst een voorstel gedaan. Om de aanpassingen zo goed mogelijk te verwerken ben ik naar het atelier van Jos gegaan. Zo kon ik gelijk handelen na een brainstorm over de flyers.
Ik weet niet of het atelier magische krachten bezit of de lekkere krentenbollen hebben me geïnspireerd, maar er ontstond nog iets, een logo! Ze hadden er niet om gevraagd, maar we misten nog iets op het eerste ontwerp en dit was het.

Hieronder tekst van de eerste flyer:

De typisch Hollandse wolken­luchten en het bijzondere licht zijn een onuitputtelijke bron voor veel kunstenaars. Hana Vendlova, Mineke Gravers en Jos Ruijssenaars voelen zich alle drie sterk verbonden met wolken en licht. Lerend van het werk van illustere voorgangers laten twee schilders en een fotograaf zich opnieuw inspireren en zoeken ieder hun weg. Ook de invloed die wolken hebben op hun gedachten wordt onderzocht en komt soms tot uitdrukking in de titels van de werkstukken. Deze collectie laat u kennis­maken met het voorlopige resultaat van hun persoonlijke zoektocht en hun samenwerking.