Lijnen

Ons Wolfheze

Een gezicht geven
aan een bouwproject

Een klein dorp in Gemeente Renkum staat van alles te wachten. Het kleine dorp wordt groter, Wolfheze groeit. Er worden meer huizen gebouwd. Om dit zo prettig mogelijk te laten verlopen, vooral voor de bewoners, willen de mensen betrokken bij het project de bewoners zo goed mogelijk informeren.

De nieuwbrief die verzonden gaat worden heeft een gezicht gekregen, een imago. De naam van deze nieuwsbrief “Ons Wolfheze” zegt al heel veel over het gevoel wat de stijl moest krijgen. Het dorp is klein en erg betrokken.

Ik ben hiervoor naar het dorp gereden om een goed idee te krijgen bij de omgeving en de belangrijke gebouwen, het station, de watertoren, kerk, museum, school.

Ik heb de gebouwen nagetekend, hier krijg ik altijd een goed gevoel bij. Wat potlood en papier wel niet kan doen. Daarna heb ik ze gedigitaliseerd en voorgelegd aan de opdrachtgever. Ik kan zeggen welke gebouwen mooi naast elkaar staan qua compositie. Maar de bewoners en betrokkenen van het project weten welke gebouwen meer over Wolfheze zeggen.

Wat nog een heel belangrijk onderdeel is, is groen. Het is een heel groen dorp. Prachtig tussen de bomen. Dus die mogen niet ontbreken.

Naast een logo zijn de gebouwen ook een mooi los onderdeel geworden die gebruikt kunnen worden in de nieuwsbrief.

Van te voren heb ik een moodboard gemaakt met de belangrijke gebouwen van het dorp en inspiratie van huisstijlen welke richting ik op wilde gaan.

Het project is afgelopen december gestart, de eerste nieuwsbrief is verzonden. Nu is het afwachten wat voor gebouwen er nog meer in het dorp bijkomen…