#bouwbouwbouw,  Lijnen

Karlijn Kwint

Foto’s: Cindy Jeurissen – cindyjeurissen.com

Stappen zetten

In het najaar van 2019 leerde ik Karlijn Kwint kennen tijdens haar talk How to ‘just do it’. Het moment dat ik dacht, ik ga een andere stap zetten; stoppen bij het grafische bureau, starten als parttime gastvrouw in het verzorgingshuis en kijken of ik ‘iets’ voor mezelf kan opzetten.

Op mijn verjaardag in januari 2020 hadden we een online afspraak om kennis te maken en te kijken of Karlijn mij zou kunnen helpen als businesscoach. In haar talk benoemde ze dat je een beslissing wel kan uitstellen, maar eigenlijk weet je na 24 uur wel wat je wilt. Dat meegenomen na onze kennismaking was het al snel een JA!. Dat ‘iets’ voor mezelf opzetten kon wel wat ‘coaching’ gebruiken. Het Vliegende Start traject was begonnen!

Karlijn heeft mij enorm geholpen bij deze stap. Inzichten gegeven waar ik nog niet eerder over na had gedacht. En ook zeker waar ikzelf in vast liep en waar zij mij uit trok. Één van haar kwaliteiten als coach. Na dit traject was het tijd om het zelf te gaan doen. Dat voelde ook echt zo. Zoals je je kan voelen na een studie, je diploma ophalen en de wijde wereld in.

Vier jaar later, afgelopen januari, stond er een berichtje op me te wachten. Van Karlijn: “Hi Linda! Ik wil mijn logo vernieuwen, dus ik ben op zoek naar een designer en moest aan jou denken :)”. Blije verbaasde ogen lazen het berichtje nog eens. Wat leuk!

Omdat we elkaar vier jaar geleden alleen via Zoom hadden gesproken (iets met een vervelend virus), dacht ik dat het wel prettig zou zijn om bij haar langs te gaan. Op naar Den Haag, prachtig winterzonnetje erbij, notitieboek en eerste inspiratie mee om te bespreken. Zo’n mooie dag, vlak bij de duinen, de zee, dat nodigt uit om een rondje te lopen. Karlijn loopt vaker hetzelfde rondje en liet na onze bespreking zien welke richting dat was. Daar ging ik met mijn winterboots aan. Het was heerlijk! Ik had gelijk gelegenheid om alles in me op te nemen wat we doorgenomen hadden.

Om het proces zo prettig mogelijk te maken voor ons beide hebben we tijdens het schetsen een paar keer een tussenstop gemaakt om deze stappen te bespreken. Lekker efficiënt. Want er zat een doel achter, afgelopen 18 april zou haar business & netwerk event zijn. En haar vraag was of het dan klaar kon zijn. Tuuuurrlijk 😉

Ik was erbij, netwerken, luisteren en geïnspireerd raken bij ‘Opvallen in de Massa’. Er was een hele fijne vibe tijdens het event. Alles klopte, locatie Haags Hoog, eventmanager Enya van den Bogaart, fotograaf Cindy Jeurissen, de voorbereiding stond als een huis. Mijn blik ging meteen naar de linnen tasjes aan de stoelen met haar logo, zo stoer!

Alles kwam samen op die middag, Karlijn stond serieus te stralen. Met persoonlijke nootjes tussendoor liet ze merken hoe ‘betrouwbaar, krachtig en volwassen’ ze is. De kenmerken die ik tijdens het ontwerpen van haar logo steeds in m’n achterhoofd had.

Foto’s: Cindy Jeurissen – cindyjeurissen.com