Lijnen

Draag Amersfoort met stijl

‘Leuk om te horen dat je voor jezelf bent begonnen, wij zijn nog op zoek naar iemand die een handje kan helpen…’

Jaco van Gent (printkader.nl) en zijn zoon David hebben grootse plannen: heel Amersfoort en liefhebbers van de stad aankleden. T shirts, truien, boodschappentassen en nog meer bekleden met mooie stijlvolle designs die iets te maken hebben met de stad.

Op m’n lijf geschreven deze klus! Mijn eerste reactie was; ‘Ik zou dag en nacht met zo’n T-shirt rondlopen.’ I love Amersfoort. Het is mijn tweede thuis, als ik het alleen voor het zeggen had was ik daar nooit weggegaan. Maar je sluit wel eens een compromis in je leven… (ik klaag niet!)

Allereerst heb ik de bekende punten van de stad op een rijtje gezet o.a., de muurhuizen, Onze Lieve Vrouwetoren, de Koppelpoort, Mondriaan, het soesterkwartier, 033, de stier, dierenpark, de kei en nog veel meer. Natuurlijk inspiratie gezocht, welke kant gaan we op met deze ontwerpen, zoveel mogelijkheden…

Er ontstond een beeld in m’n hoofd toen ik aan het spelen was met verschillende lettertypes. Meerdere schetsen gemaakt waar de letter keuze steeds duidelijker werd. Lijntekeningen van verschillende bezienswaardigheden gemaakt, dat was het nog niet gelijk, maar gaf al wel een idee van welke kant ik op wilde gaan.

Met m’n billen op een bankje buiten in de Betuwe, met m’n hoofd bovenop Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort.

Er was eens een kei, de Amersfoortse kei…

In de week dat ik hier druk mee bezig was kwamen mijn twee partners in crime langs, twee ladies die in een vergelijkbaar schuitje zitten, voor zichzelf begonnen, creatieve geesten en zeer professioneel. Met hun heb ik naar de ontwerpen gekeken, mijn twijfels besproken om vervolgens weer van tafel te vegen. Maar ze kwamen met nog een super tip. We bespraken het ontwerp voor op de rompertjes ‘Weer een keitje erbij.’ Zij als niet-Amersfoorters vroegen zich gelijk af: ‘Wat is er met die gekke kei?’

Lang, lang, geleden…

Laten we zeggen, er ontstonden wilde plannen om het verhaal van de kei onder de aandacht te brengen 🙂 Die wilde plannen brachten me op verschillende ideeën, waaronder een infographic om dit verhaal in beeld te brengen. Natuurlijk compleet in stijl van de rest van de ontwerpen.

Een originele manier om geschiedenis te schr… verbeelden.

Uiteindelijk hebben ze gekozen voor deze ontwerpen.

Hiermee gaan ze de boer op, de stad in.

Zo’n ontwerp proces is altijd weer bijzonder. Anders dan andere door allerlei aspecten. En hoe tof is het om straks mensen te zien lopen met deze T-shirts!