Lijnen

Dante leeft! en de catalogus ook

Begin 2020 mocht ik hun logo ontwerpen met daarbij de eerste uitingen die nodig waren. Sindsdien ben ik verschillende keren betrokken bij de aankleding van de exposities van 033fotostad; bijschriften, introborden, flyers, een hele toffe expokrant en nu een catalogus.

Van digitaal ontwerp naar een overhandiging aan de burgemeester van Amersfoort.


De lijnen hebben een functie, ze staan voor verbinding. Dat is wat 033fotostad doet en blijft doen. Dit keer is de verbinding tussen de Dante Alighieri Amersfoort en 033fotostad. Voor deze bijzondere expositie ontstond het idee om er een catalogus bij te maken, een collectors item, een herinnering aan de expositie.

De briefing was duidelijk; een vierkant formaat met een open rug waardoor de pagina’s mooi open blijven liggen (perfect voor grote afbeeldingen die over de rug heen staan). Kun je een voorstel maken?

Tuurlijk! Dit zijn voor mij echt de leukste projecten, omdat ik me al vanaf het begin mag bemoeien met hun huisstijl gaan sommige handelingen vanzelf. Natuurlijk ga ik eerst opzoek naar inspiratie. Als er dingen prikkelen probeer ik ze uit, vergelijk het maar met een hele stoere broek in de etalage, het kan er prachtig uitzien, maar als je hem aanpast valt het nog wel eens tegen. Dat is met ontwerpen net zo. Soms past de broek net niet, of helemaal ‘NO WAY’ niet, en soms past ie perfect! Dat was het geval met deze catalogus.

En zeg nou zelf, in het echt ziet hij er heel stoer uit ; )

Zelfs de burgemeester van Amersfoort vond dat…