Lijnen

Boeken (op)maken


I like big books and I can not lie.

Zie ik een boekenwinkel dan moet ik even naar binnen. Even neuzen 👃
Waar ik naar opzoek ben? Liefde 😌
Dat ligt altijd ergens verscholen tussen de hardlopende titels, in een hoekje waar iedereen snel aan voorbij gaat. Tijdens zo’n zoektocht vergeet ik de tijd, een soort Alice in Wonderland waar dat gestresste konijn me wakker moet maken.

De titels die ik zelf heb mogen ontwerpen liggen er ook tussen. Dat blijft iets geks, sta je daar te glunderen bij het zien van ‘Maak het met strijkkralen’, omdat je weet wat voor werk erin zit, hoeveel strijkkralen we in onze handen hebben gehad en hoe vaak we het omslag hebben aangepast. Maar ook de ‘Fernweh’ titels die door een super fijne samenwerking met de auteur Denise Bos staan te pronken tussen mijn portfolio.

Twee jaar geleden mocht ik het fotoboek ‘Boerenliefde’ van Mets Julianus ontwerpen. Wat een bijzonder project was dat. Om haar verhaal in foto’s goed neer te zetten zijn er verschillende schetsen geweest, wel hoofdstukken, geen hoofdstukken. Maar alles was nodig om tot een heel gaaf eindresultaat te komen.
‘Waarom een boek? Wat wil je vertellen? Waarom moeten wij dat zien?’ Er komt veel bij kijken voor je überhaupt start met een ontwerp.

Maar het is zo leuk om door zo’n charmant winkeltje te snuffelen en dat ene juweeltje tegen te komen!

(Foto’s vorig jaar gemaakt in een oude kerk waar ze tweedehands boeken verkopen – Leakey’s Bookshop Inverness, Schotland. Het is dat we met de motor waren, anders had ik wat souveniertjes meegenomen 😇)